La marxa

Presentació

La Marxa de les Capçaleres del Ter i del Freser és una activitat de descoberta organitzada pels 4 refugis del futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (Corral Blanc, Coma de Vaca, Ulldeter i Els Estudis) en el marc de les iniciatives del Club Esportiu de Muntanya de la Vall de Camprodon. La idea és realitzar el recorregut entre els 4 refugis (42km, 2.375m+) en dos dies, amb pernocta a Coma de Vaca o a Ulldeter. Està enfocada a un públic amant de la natura i amb ganes de descobrir els valors del Parc, alhora que amb experiència en travesses per alta muntanya. La marxa compta amb guies de natura especialitzats que van explicant els diferents paratges per on transcorre el recorregut.


MOLT IMPORTANT: donat que no es tracta d’una prova competitiva, aquesta activitat no oferirà avituallaments. L’alimentació i la hidratació de cada participant és una responsabilitat exclusivament personal.


L’activitat començarà dissabte 7 de juliol a les 7h00 amb la trobada de les persones participants al refugi que se’ls haurà indicat. Es faran dos grups:  el grup A farà el recorregut de Corral Blanc a Els Estudis, mentre que el B el realitzarà a la inversa. Per tant, els i les integrants del grup A es trobaran al refugi Els Estudis d’Espinavell on se’ls lliurarà material (mapa, funda estanca i carnet de control). A les 7h30 sortiran en autocar cap a Planoles, al refugi Corral Blanc, on a les 9h30 s’iniciarà la Marxa. El grup B es trobarà a les 7h00 a Corral Blanc per recollir el material i sortirà a les 7h30 en autocar cap a Els Estudis, on começarà a caminar a les 9h30. Una vegada iniciada la Marxa, cal mantenir la unitat del grup i seguir en tot moment les indicacions dels guies i del personal de Creu Roja. Cadascú ha de segellar el carnet a cada punt de control (Corral Blanc, Queralbs, Coma de Vaca, Ulldeter i Els Estudis). El grup mantindrà el ritme necessari per tal d’arribar a temps al refugi en què tingui contractat el sopar i l’allotjament de dissabte. El sopar se servirà a les 20h00 a Coma de Vaca i a les 20h30 a Ulldeter.


 Si us plau, feu-nos saber possibles intoleràncies o al·lèrgies alimentàries a través del correu electrònic marxadelparc@gmail.com o a l’apartat de comentaris de la inscripció per tal de poder atendre adequadament les vostres necessitats.


Diumenge es reprendrà la Marxa després de l’esmorzar, que se servirà a les 7h00 als dos refugis. De nou, tothom marxarà en grup fins arribar al refugi de destinació. Allí es lliurarà la samarreta commemorativa a totes les persones que acreditin haver passat els punts de control. Un equip escombra certificarà el tancament de l’activitat.
Cadascú podrà marxar quan vulgui amb el seu propi transport.
Es preveu recollida de persones que vulguin assistir en transport públic (RENFE) a l’estació de Ribes de Freser.
En tots els casos, és molt important seguir les instruccions de l’organització que figuren al web i que es lliuraran en començar la Marxa, ja que es tracta d’una activitat que es desenvolupa en alta muntanya i cal extremar les precaucions. És molt important que les persones inscrites siguin molt conscients de les seves pròpies capacitats i dels límits de la seva forma física; aquesta activitat requereix una bona preparació. Igualment, cal tenir a mà els telèfons d’emergències i dur un telèfon mòbil amb bateria suficient i l’aplicació Alpify descarregada i activada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.