Reglament

Reglament

necessari per tal de poder inscriure't

PRESENTACIÓ

La Marxa de les Capçaleres del Ter i del Freser és una activitat de descoberta organitzada pels 4 refugis del futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (Corral Blanc, Coma de Vaca, Ulldeter i Els Estudis) en el marc de les iniciatives del Club Esportiu de Muntanya de la Vall de Camprodon. La idea és realitzar el recorregut entre els 4 refugis (42km, 2.375m+) en dos dies, amb pernocta a Coma de Vaca o a Ulldeter. Està enfocada a un públic amant de la natura i amb ganes de descobrir els valors del Parc, alhora que amb experiència en travesses per alta muntanya. La marxa comptarà amb guies de natura especialitzats que aniran explicant els diferents paratges per on transcorre el recorregut.


MOLT IMPORTANT: donat que no es tracta d’una prova competitiva, aquesta activitat no oferirà avituallaments. L’alimentació i la hidratació de cada participant és una responsabilitat exclusivament personal.


L’activitat començarà dissabte 6 de juliol, a les 7h00, per lliurar material (mapa, funda estanca i carnet de control) a les persones participants. El grup sortirà del refugi Corral Blanc a les 8h30. Un cop iniciada la marxa, tothom ha de mantenir-se en el grup i segellar el carnet a cada punt de control (Corral Blanc, Queralbs, Coma de Vaca, Ulldeter i Els Estudis). Cada grup va acompanyat per un guia de natura, que fa la interpretació, i un de muntanya. La seguretat de les persones que integren el grup està a les seves mans i, per tant, és molt important mantenir la cohesió i poder seguir les seves indicacions. Cada grup marcarà a un ritme regular tenint en compte que ha d’arribar a temps al refugi en què tingui contractat el sopar i l’allotjament de dissabte. El sopar se servirà a les 20h00 a Coma de Vaca. Si us plau, feu-nos saber possibles intoleràncies o al·lèrgies alimentàries a través del correu electrònic (marxadelparc@gmail.com) o a l’apartat de comentaris de la inscripció per tal de poder atendre adequadament les vostres necessitats.
Diumenge es reprendrà la Marxa després de l’esmorzar, que se servirà a les 7h00. De nou, cadascú realitzarà el segon i darrer tram fins arribar al refugi Els Estudis d’Espinavell. Allí es lliurarà la samarreta commemorativa a totes les persones que acreditin haver passat els punts de control.

Cadascú podrà marxar quan vulgui amb el seu propi transport.

Es preveu recollida de persones que vulguin assistir en transport públic (RENFE) a l’estació de Ribes de Freser.

En tots els casos, és molt important seguir les instruccions dels guies del grup, i les de l’organització que figuren al web i que es lliuraran en començar la Marxa, ja que es tracta d’una activitat que es desenvolupa en alta muntanya i cal extremar les precaucions. Igualment, cal tenir a mà els telèfons d’emergències i dur un telèfon mòbil amb bateria suficient i l’aplicació Safe365 descarregada i activada.

PROGRAMA

DISSABTE 6 DE JULIOL

7h00    Trobada al refugi Els Estudis d’Espinavell. Lliurament de material (mapa, funda estanca i carnet de control)

7h30    Sortida de participants en autocar des de l’aparcament d’Espinavell cap al Refugi Corral Blanc de Planoles

9h30    Inici de la Marxa

19h30  Sopar al refugi de Coma de Vaca

DIUMENGE 7 DE JULIOL

7h00    Esmorzar

El grup realitzarà el segon tram fins arribar a la seva destinació, on es lliurarà la samarreta commemorativa.

 

RECORREGUT DE LA MARXA

La marxa s’inicia al Refugi Corral Blanc de Planoles. Des d’allí segueix cap a Queralbs i puja per les Gorges del Freser fins al Refugi de Coma de Vaca. Seguint amunt, arriba fins al naixement del riu Ter i baixa cap al Refugi d’Ulldeter. El darrer tram enfila cap a la Portella de Morens i travessa el Pla de Camp Magre per arribar a Roca Colom, des d’on davalla cap a la Serra de Finestrols fins a Coll Pregon. Finalment, baixa a Espinavell, al Refugi Els Estudis, on finalitza.

 

Si us voleu descarregar el track, ho podeu fer al web de la Marxa (www.marxadelparc.com).

Punts de control: cada participant ha de segellar el seu carnet de control a cadascun del punts del traçat, situats a:

 • Refugi Corral Blanc
 • Queralbs
 • Refugi Coma de Vaca
 • Refugi Ulldeter
 • Refugi Els Estudis

En finalitzar la marxa, les persones que presentin el carnet segellat obtindran una samarreta commemorativa.

INSCRIPCIÓ

 • Totes les persones que vulguin participar a la Marxa del Parc tot gaudint dels seus avantatges i serveis s’hi han d’inscriure formalment.
 • La inscripció és individual, no hi ha inscripció per equips.
 • Per formalitzar la inscripció i poder prendre part a la marxa cada participant ha de presentar la llicència federativa en la modalitat corresponent o justificant de tenir una assegurança privada. En cas de no tenir-ne, n’haurà de tramitar una de temporal. L’organització pot canalitzar aquesta tramitació.
 • L’edat de les persones participants no pot ser inferior als 14 anys. Les persones menors de 18 anys han d’anar acompanyats dels responsables o bé dur una autorització si van acompanyades de persones que no en són els tutors legals.
 • La inscripció dóna dret al mapa-guia de la Marxa, el carnet per segellar als punts de control i una funda estanca per al mapa.
 • A totes les i els participants que mostrin el carnet totalment segellat se’ls lliurarà una samarreta commemorativa de la Marxa.

MATERIAL RECOMANAT

 • Calçat adequat per a una marxa de 45km i mitjons de qualitat
 • Motxilla
 • Sistema d’hidratació
 • Paravent, guants, buff, gorra per al sol i jaqueta d’abric
 • Manta tèrmica
 • Frontal o llanterna amb bateries suficients
 • Previsió d’aliments per a la primera jornada i, si no es contracta pícnic, també per a la segona. Ganyips.
 • Farmaciola (tiretes / compeed, vena elàstica, antisèptic)
 • Telèfon mòbil i carregador. Imprescindible tenir descarregada i activada l’aplicació Alpify.

Molt important: el recorregut de la Marxa no és una passejada. Es realitza en zones d’alta muntanya i això significa que cal prendre precaucions extremes. A més a més, cal estar en forma física. Les etapes són llargues i amb molt desnivell.

També recomanem dur:

 • Càmera fotogràfica
 • Binocles
 • Quadern de camp i les guies de natura que us semblin adients

ALLOTJAMENT

 • Les persones participants s’allotjaran al refugi que els pertoqui segons el grup.

 

  Coma de Vaca   Ulldeter
FED NO FED CEC FED NO FED-CEC
Mitja pensió 35,00€ 46,50€ 33,60€ 40,50€ 42,00€
Dormir i esmorzar 17,00€ 26,50€ 20,00€ 23,50€ 25,00€
Picnic 11,00€ 11,00€ 10,00€ 10,00€ 10,00€

 

 • Les concrecions sobre l’allotjament i la manutenció s’han d’especificar i abonar en el moment de la inscripció.

TRANSPORT

 • Les persones inscrites que vinguin amb el seu cotxe particular són convocades al refugi que serà el d’arribada (no el de sortida), on podran deixar el vehicle. Dissabte al matí sortiran autocars des dels dos extrems de la Marxa al punt de sortida oposat.
 • Les persones inscrites que vulguin utilitzar transport públic hauran d’indicar-ho en el moment de la inscripció de manera que es pugui preveure la seva recollida a Ribes (estació de tren) i el seu retorn a Camprodon (estació d’autobús) una vegada enllestida la Marxa.

DRETS I RESPONSABILITATS

 • La inscripció en la Marxa es fa sota la responsabilitat individual de cada participant.
 • La inscripció dóna dret a participar en la marxa, a obtenir un mapa-guia i una funda estanca per al mapa i, en finalitzar la marxa, una samarreta commemorativa. També garanteix el transport entre Espinavell i Planoles a l’inici de la Marxa i inclou el guiatge en qualsevol dels dos grups.
 • Cada persona inscrita haurà d’estar assegurada per a l’activitat. Per aquest motiu, les persones que no tinguin llicència federativa abonaran en el mateix moment de la inscripció una llicència temporal que les cobrirà durant els dos dies de la Marxa.
 • Les persones inscrites han de descarregar l’aplicació Alpify al seu mòbil per garantir una millor i immediata atenció en cas d’alerta o accident.
 • L’organització és responsable de comunicar l’activitat als ajuntaments afectats i demanar autorització. Igualment, a través dels ens locals, s’informarà els Mossos d’Esquadra i el Bombers.
 • L’organització ha previst l’assistència de Creu roja de manera permanent a cadascun dels dos grups.
 • Un equip escombra tancarà la Marxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.